Prikrývky ake sú možnosti

Prikrývky a vankúše pod ktorými spíme je vhodné meniť podľa ročného obdobia. Na výber je široký výber materiálov - prikrývky nájdeme v teplejších i chladnejších variantoch a tiež aj v niekoľkých rozmeroch.

Prikrývka-premium line   vankúše  

Letné prikrývky nezaberú veľa miesta a môžu byť zároveň doplnkom zimných hrejivých prikrývok. Na trhu je množstvo vlákien s antibakteriálnou úpravou, so striebrom alebo s výťažkami z aloe vera.

  prikryvka-classic-light-letna      

Vlákna majú rozmanitú štruktúru a ich názvy, ako aj technológie sú patentované výrobcami. Keď vyberáme prikrývku pre alergika, je nutné mať na pamäti, že zvolené materiály sa musia dať prať pri vysokých teplotách a zároveň musia byť odolné voči roztočom.

Pokiaľ si chceme vybrať osvedčenú klasiku, a to perie, sú ideálnou voľbou výrobky z prachového peria, pretože tak nie sú cez povlak cítiť tuhé časti. Tkanina, hlavne švy musia byť husté, aby neprepustili perie a prach do vnútra alebo von. Jemné prachové perie pochádza z hrudníka hus. Tvorí ho množstvo jemných vlákien, ktoré od stredu rastú všetkými smermi, čo dodáva objem. Kvalitné výrobky z peria je možné prať v práčke s pomocou špeciálnych tekutých prípravkou na prané perie. Potom je ideálne vysušiť ich v sušičke a dosušiť na vzduchu.

Pred praním akýchkoľvek prikrývok je vždy dobré sledovať odporučenia výrobcu a pred ich zakúpením sa uistiť, že sú vhodné na pranie v práčke a sušenie v sušičke.

 

 

Kopírovanie, opätovné publikovanie alebo rozširovanie ktorejkoľvek časti obsahu je zakázané. Povolenie len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.